Rett På Kunstneren – Del I

Når: Torsdag 4. April klokken 19-21
Hvor: Bibliotekscenen, Tangenten

Rett på kunstneren er et konsept der kunstnerne selv formidler sin kunstneriske praksis. I første runde møter vi Unni Svaboe, Sigurd Bronger og Marianne Haukebø som gjennom 20 bilder i en PechaKucha presentasjon får 20 sekunder på hvert bilde til å formidle alt fra teknikk, ide til hva arbeidet er bygget opp av. Det blir tre forskjellige måter å uttrykke seg på, både visuelt og verbalt.

Øverste bilde, Unni Svaboe, «Hommáge a Henri Giffard» Maleri.
Midterste bilde, Sigurd Bronger. Egg Ring. Stål, sølvforgylt, sølv, gummi og egg. Foto: Sigurd Bronger.
Marianne Haukebø, maleri. Foto Tonje Gjevjon

Deretter møter vi Anne Line Sund og Trine Mauritz som jobber i sine respektive verksted og følges tett med kamera i prosessen med å utvikle et arbeid.


Det blir også tid til kunstquiz, og en panelsamtale med ordfører Cathrine Forsland Kjenner, varaordfører Tage Slind Jensen, tekstilkunstner Trine Mauritz og leder for Nesodden Kulturråd Anne Granqvist. Samtalen har begrepet kunstnerkommune/ kunstkommune som utgangspunkt og målsetningen er en jorda prat om hva disse begrepene kan fylles med av innhold – samt å reflektere rundt om kunst er viktig i vårt lokalsamfunn og i såfall hvorfor det er det.

Anne Line Sund, «Morgenen mor viste det første snøfallet», installasjon keramikk. Foto Anne line Sund

Trine Mauritz, «Ripples, waves and water», tekstilt arbeid. Foto Tor Simen Ulstein

Trine Mauritz, «Optisk hvit», tekstilt arbeid. Foto Tor Simen Ulstein

Del II av Rett på Kunstneren skal foregå rett etter skolestart i august og planen er at Nesoddparken er vertskap. Kunstnere og kunsthåndverkere som ønsker å være del av Rett på Kunstneren Del II kan ta kontakt med Tonje Gjevjon på gjevjon@me.com

Posted on