Fra 5. november til 31. desember 2022 har Sigurd Bronger sin første separatutstilling i Frankrike. Utstillingen gir et innblikk i den norske kunstnerens sære univers gjennom et tjuetalls av hans nyeste verk. Sigurd Bronger er en norsk smykkekunstner og  kunsthåndverker, bosatt på Nesodden.Han arbeider i den nederlandske smykketradisjonen, der enkelhet og stram form dominerer. Med sine bærbare instrumenter gir han smykkene et humoristisk og overraskende uttrykk.

Mekaniske og tekniske konstruksjoner har lenge vært Sigurd Brongers signatur. Skruer, muttere, ventiler er elementer som har røtter i det industrielle samfunn, og som han implementerer i sine objekter. Han har en ingeniørs tilnærming til sine kunstverk, og maskinestetikken er ikke av nyttefunksjonell art, men opplevelsesbasert. Noen av Brongers arbeider kan være av absurd karakter, som i Baloon Brooch fra 2001, utført av readymade-materialer som ballong med smilefjes og blodstrykkmålerpumpe. I andre arbeider kan man spore impulser fra avantgardistiske kunstretninger som dadaismesurrealisme og russisk konstruktivisme. Sigurd Bronger har nesten utelukkende laget unikarbeider, fremstilt i ett eksemplar. Blant unntakene er noen smykker og salt- og pepperdryssere i sølv for gullsmedfirmaet David-Andersen (1996). Sistnevnte er i sølv, dråpeformet og loddet sammen av to halvdeler. For disse ble Bronger tildelt Merket for god design i kategorien kunstindustridesign.

Bronger er en internasjonalt anerkjent kunstner som har mottatt flere priser.  I 2012 mottok Bronger Torsten & Wanja Söderbergs Design Award i Gøteborg, Sverige, verdens viktigste designpris. Her en kort dokumentar om smykkedesigner Sigurd Bronger regissert av Carl Johan Engberg, Stavfel Produktion.

Brongers arbeider er inkludert i mange prestisjetunge private og offentlige samlinger. Hans arbeider er innkjøpt av Victoria & Albert Museum i London, Het Stedelijk Museum i Amsterdam, Nationalmuseum i Stockholm og Kunstindustrimuseene i Oslo og København.

Utstillingen åpner lørdag 5. November på The gallery LA Joaillerie par Mazlo i og står til 31. desember. 
Adresse: 31 Rue Guénégaud, 75006 Paris, Frankrike.


Lenke til Sigurd Brongers Kunstnerprofil 


 

Takk! Nå har skjemaet blitt sendt!

Vi vil kontakte deg om kort tid!
Sigurd Bronger Or The Mechanics Of Absurdity