Dette kartet blir helt nytt på Nesodden

Denne artikkelen er en kopi av artikkel publisert av  Andreas Korssund i Amta 11.08.22

Nå jobber Nesodden Kunstnere på spreng for å få ferdig det helt nye kartet som skal hjelpe alle kunstelskere på Nesodden.

NESODDEN: Snart vil det nye kulturkartet KunstHub være klart til å tas i bruk. Kunstner Anne Line Sund forteller om prosjektet.

– Nesodden KunstHub er et digitalt kulturkart med relevant informasjon om kunstnerne som deltar på Nesodden Åpne Atelier. Kartet utvikles for å gi publikum anledning til å finne adressen til kunstnerne som åpner sine atelier for publikum enten de kommer til fots, på sykkel eller kjørende. 

– Ved å trykke på den respektive adresse/punkt i kartet, vil publikum kunne klikke seg videre inn og få et innblikk i hva nettopp DENNE spesifikke kunstneren arbeider med. Du garanteres at det er en profesjonell kunstner du møter, da enhver er medlem i Nesodden Kunstnere, forteller Anne Line Sund som er leder av Nesodden Kunstnere. 

Anne Line Sund er leder av Nesodden Kunstnere. Foto:Andreas Korssund

Disse har støttet Nesodden Kunstnere i å utvikle det helt nye kartet

– Nesodden Kunstnere har fått støtte fra Nesodden kommune, Viken fylkeskommune, Norsk kulturråd og «Støtte til Kunstnerstyrte salgs – og visningssteder» fra Norske Kunsthåndverkere, til å utvikle Nesodden KunstHub, som skal være «oppe å stå» innen Åpne Atelier arrangeres. Dato for Åpne Atelier 2022 er søndag 25. september.

– Lenken vil også fungere som en kulturell ressursbank: dersom publikum går inn på lenken et par dager i forveien, kan man foreta et utvalg av hvilke kunstnerskap man ønsker å besøke ut fra egen interesse og nysgjerrighet, avslutter Anne Line Sund.

Kunstner Tonje Gjevjon forteller om bakgrunnen til KunstHub.

– Kulturisten Kunstfestival har vært arrangert med ujevne mellomrom i flere tiår her på Nesodden. Den oppsto etter initiativ fra Kunstnerne selv, med Åpne Atelier som bærende kraft og tilbud. Med tiden ble Kulturisten overtatt og utvidet av Kommunen til flere helgearrangementer som en Kulturfestival delt i Kulturisten Ung, Kulturisten Kunstfestival etc.

– Nå har politikerne bestemt at festivalen skal tilbake nærmere sine røtter, trolig fordi det er på en slik måte man får mobilisert både engasjementet og kvalitet på samme tid, sier Tonje Gjevjon som er styremedlem i Nesodden Kunstnere. 

– Nye tider krever nye verktøy! Tidligere var Kulturisten Åpne Atelier basert kun på oppsatte bussturer som gjerne ble fullbooket, mens det nå er flere kunst- og kulturinteresserte som ønsker kombinere atelierbesøk med fysisk aktivitet. Flere innbyggere på Nesodden innebærer også at mange ikke er kjent med at de har en kunstner i sitt nære nabolag. 

Oppsatte bussturer vil man fremdeles kunne melde seg på, men nå tilrettelegges i sterkere grad for gående, joggende eller syklende – eventuelt kjørende – fra egen kommune og kommunene rundt. Og hva er vel bedre enn å ha frihet til å velge selv og å kunne bruke KunstHubsom et digitalt «skattekart», slik at man kan legge opp sin individuelle rute underveis, forteller Tonje Gjevjon.

Nesodden Kunstnere samarbeider med Elin Eriksen som er engasjert av Galleri Vanntårnet som Koordinator for Kulturisten inkludert Åpne Atelier. 

Hele helgen vil det være fullt fokus på det visuelle kunstfeltet, og Elin styrer dette hele med klok og vennlig jernhånd. Lørdag åpner utstilling med den fantastiske kunstneren Hilmar Fredriksen i Vanntårnet, og det blir aktiviteter for voksne, barn og unge, så her er det bare å sette av hele helgen, avslutter Tonje Gjevjon.

Posted on

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *