Kulturisten før, nå og i morgen

LESERBREV

Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger

Kulturisten ble startet av kunstnere fra det visuelle feltet, for at enhver kan foreta et dypdykk i samtidskunsten. I kommunens regi utviklet den seg til eventer som bar preg av kommersiell virksomhet, der fast ansatte fungerte som sirkusdirektører og festivalsjefer. Det ble kostbart og med svak bærekraft.

«Legg ned hele Kulturisten» sa Ungdomsrådet heldigvis, vi i Nesodden Kunstnere er glad at politikerne bestemte at festivalen skulle endres tilbake til energien fra røttene. For kultur er mer enn kommersiell underholdning. Når Nesodden er den kommunen med størst kunstnertetthet så betyr det noe når kunstnerne åpner sine atelier. Dette er ikke noe vi bare sier eller syns. Vi har også i år observert dialogen mellom kunstnerne og publikum, fascinasjonen over materialvalg, lange prosesser, håndverket og tankegodset bak arbeidet.

Kommunen skriver fortsatt at «Festivalen Kulturisten arrangeres årlig av Nesodden kommune i regi av Kultur, næring og idrett». Det stemmer ikke. Det var Nesodden Kunstforening som søkte og fikk tilskudd fra kommunen til å arrangere Kulturisten 2022, og engasjerte kunstneren Elin Eriksen som koordinator for prosjektet.

Sund og Gjevjon, styret i Nesodden Kunstnere

Posted on

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *