Utstilling med Málfriður Aðalsteinsdottir i Galleri Vanntårnet

Stubbe, 2021

Málfriður Aðalsteinsdottir er født på Island. Hennes arbeider kretser rundt to hovedområder – natur og kulturell arv /håndverkstradisjoner. Naturen i nord er ofte et omdreiningspunkt, som den rå naturen på Island og Svalbard. Gjennomgående tematikk i hennes kunstneriske virke er storheten og stillheten, breer og lava, lysets klarhet på vann.

Etter mange år i Norge gjør skogen seg gjeldende og arbeidet får en annen fargepalett. Det har blitt mange turer i fjellet og i skog og mark, hvor hun sanker planter og andre vekster som hun så bruker til å farge ull til sine broderte tegninger.

Arbeidene tar for seg skogen med trær, hogst, stubber, busker og kratt, alt viktige deler av økosystemet.
Hun tar i bruk eldre håndverkstradisjoner som representerer nærhet mellom verket og håndverkeren, respekt for materialer og naturressurser- og det tidskrevende aspektet som inngår i håndlaget arbeid.
Dette er et grunnleggende konsept i hennes arbeider. Naturen har hovedrollen.

Málfriður Aðalsteinsdottir

Málfriður Aðalsteinsdottir bor og arbeider nå i Norge. Hun har siden 1987 deltatt på utstillinger nasjonalt og internasjonalt.

Utstillingen åpner lørdag 28. januar 2023
Hjertelig velkommen til Vernissage kl. 12.15.

Randi Nygård Lium, Nordenfjeldske museum Trondheim, tekstilkunstner og kunsthistoriker kommer og åpner utstillingen. Hun arbeider med en bok om broderi og kjenner Malfridurs arbeider godt.

Ískórinn synger på åpningen.
Koret er aktiv deltaker i det islandske miljøet og kulturlivet i Oslo og omegn.

Velkommen!

Posted on

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *