Kontakt Bjørg Omholt

Artist statement

Om

Jeg arbeider ofte i serier i bildene mine: i mange år holdt jeg på med speilinger og reflekser i vann, i en annen periode var det biter og brokker av tegn og bokstaver . Jeg beveger meg litt ut og inn av abstraksjon, men det er oftest noe jeg har sett som er utgangspunktet for bildene. Skisseboka er et arbeidsredskap, den er ofte med meg i inn- og utland. Skissen viser det som jeg har sett – avhengig av blyantens streker og forbindelsen mellom øyet og hånden. Skissen er øyeblikksbildet som tar litt lenger tid enn mobilkameraets blunk. Den kan ( for meg) ha både duft, lyd og temperatur. Den kan senere inspirere meg til et bilde, ikke for å gjenskape, mer for å gi essensen av noe opplevd og sett.

Bakgrunn

Aktuelle ustillinger

Av milepæler må først nevnes at jeg kom inn i Bok- og illustrasjonsklassen på Statens kunst- og håndverkskole,det var starten. Det neste var at jeg ble opptatt som medlem i fagorganisasjonen Tegnerforbundet på 70-tallet og at jeg hadde første separatutstilling i Moss kunstforening i 1979.
Første gang på Høstutstillingen var i 1986, men de andre gangene var også viktige.
Av separatutstillinger vil jeg nevne utstillingene i Tegnerforbundets galleri Oslo, i 1989 og 1997, og utstillingene i Galleri Kampen i Oslo i 2003 og 2009. Jeg har stilt ut mange andre steder også, blant annet på Hå gamle prestegåd Jæren, i Bergen, Skien, Kongsberg, Drøbak, Nesodden.
Andre prosjekter: Det var en gang en A, historien om bokstavene våre.
Faktabok for barn og ungdom, utgitt 2004

Takk! Nå har skjemaet blitt sendt!

Vi vil kontakte deg om kort tid!
Bjørg Omholt