Kontakt Ingvild Kjær Tofte

Artist statement

Om

I maleriene mine er jeg ute etter å framkalle noe jeg har sett for mitt indre øye – en situasjon eller en atmosfære, som ofte ligger på vippepunktet mellom idyll og uhygge. Idéene springer gjerne ut av en skrekkblandet fascinasjon for forgjengeligheten i tilværelsen. Planter og botaniske elementer er gjengangere, med sine iboende beretninger om livets gang. Langs veien samler jeg på visuelle elementer som av ulike grunner gjør inntrykk på meg. Det kan være fysiske objekter, en spesiell fargekombinasjon, lyssituasjoner eller bilder fra ulike medier. I arbeidet med å framkalle bildeidéer, benytter jeg meg av dette arkivet, og setter sammen elementer – litt som rekvisitter i en scenografi. Bildene får gjerne et scenisk preg, som bruddstykker fra en fortelling.

Bakgrunn

Aktuelle ustillinger

Ingvild Kjær Tofte (f 1975, Oslo) er utdannet ved NTNU Kunstakademiet i Trondheim (MFA2010) og Einar Granum Kunstfagskole (2005).
Hun debuterte på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2006 med animasjonsfilmen «Når alt kommer til alt». I 2008 hadde hun i samarbeid med KORO og Mesén performancen «Manuell overvåkning» på Oslo S, hvor hun i tre uker tegnet forbipasserende.
Med maleri og installasjon har hun hatt separatustilling ved blant annet LNM og BOA i Oslo, og deltatt på juryerte utstillinger som Østlands – og Trøndelagsutstillingen, samt en rekke kuraterte gruppeutstillinger i inn – og utland.
På Nesodden har hun stilt ut ved Galleri Vanntårnet (våren 2022), samt i Kunsthallen Nesoddparken og på Hellviktangen Kunstkafé.
Arbeidene hennes er innkjøpt av Nesodden Kommune, Norges Bank, NRK Kunstsamling, og Helsebygg Midt-Norge.
Hun har for tiden atelier i Energihuset på Varden, og vil senere i høst ha et arbeidsopphold ved Edvard Munchs atelier på Ekely i Oslo.

Takk! Nå har skjemaet blitt sendt!

Vi vil kontakte deg om kort tid!
Ingvild Kjær Tofte