Kontakt Nils Aasland

Artist statement

Om

Det er de bildene som oppstår i tanken. Eller det er de tankene som oppstår som indre bilder? De skaper en uro i kroppen, med krav på undersøkelse. Hva skjer med bildet dersom elementene plasseres slik eller slik? Impulsene viser seg som konstruksjoner eller plastiske former. Jeg blir nyfiken på hvordan skulpturen vil se ut i virkeligheten de må nedtegnes på papir, på små papirbiter, på baksiden av kontoutskrift fra banken, eller en avisflik-ideene blir undersøkt, forfra, fra siden og ovenfra. Det blir mange papirbiter, de samles i konvolutter til videre undersøkelser i fast form. Så vil tiden arbeide for dem, om det vil bli en skulptur eller tegning. Tingenes konstruksjon eller sammensetting har alltid interessert meg mye. Kunsthistoriens periode ved begynnelsen av forrige århundre, rundt 1920, hvor det ble eksperimentert med nye kunstneriske virkemidler i Russland, som konstruktivisme, rayonnisme, suprematisme, og andre, var en rik tid for nye visuelle ideer.

Bakgrunn

Aktuelle ustillinger

Debuterte på Høstutstillingen med et eksperiment-preget arbeid i 1973. Det utviklet seg mot skulptur med tre som materiale, og utstillinger i UKS og andre steder. OKK arrangerte flere konkurranser om utsmykking i Oslo by-regioner. Jeg oppnådde innkjøp i Tveita-konkurransen, premiering i konkurransen under «Lokket» Regjeringskvartalet. Så vant jeg konkurransen om Stovner T-banestasjon. Fortsatte med konkurranser, Sola Kulturhus med teglvegg i stort format ble neste. Metoden her var personlig, jeg var på byggstillaset sammen med maurerne og la steinen slik den måtte for å gi det resultatet som forslaget innebar. Justisbygget på Lillestrøm og Rendalen Sjukeheim ble de neste.
Fikk verksted på Nesodden, her ble konstruksjoner i treskulptur, spiraler, spiraldeler utformet i kryssfiner nedslipt med vinkelsliper. Gjesteopphold Danmark ble en erfaring med steinskulptur. Utstilling i Odense sammen med tyske Thomas Zickelbein, skulptur i stein. Og så en periode med små-skulptur i tre som monte

Takk! Nå har skjemaet blitt sendt!

Vi vil kontakte deg om kort tid!
Nils Aasland