Kontakt Yngvill Myhre

Artist statement

Om

Jeg jobber med abstrakt tegning. Min metode er intuitiv. Prosessen foregår i en avspent årvåken tilstand uten narrativ, konsept og symbolikk. Jeg søker kontakt med det som ligger dypere i meg, som er forbundet med kreftene i naturen. Jeg tegner for å nærme meg det ukjente – i meg, rundt meg, i alt. Dette har vært omdreiningspunkt i hele mitt kunstnerskap. For tiden ønsker jeg å stanse så tidlig som mulig, når uttrykket er nok fortettet til å bære det uferdige, tandre og uforløste, som i en gåte.

Bakgrunn

Aktuelle ustillinger

Separatutstillinger bl.a på Tegnerforbundet og i Oslo kunstforening. Deltatt på Høstutstillingen og landsdelsutstillinger et antall ganger. Prosjektutstillinger i Trondheim-og Tromsø kunstforening, Polen og Finland. Innkjøpt av Nasjonalmuseet og Kulturrådet, og hatt flere utsmykkingsoppdrag, bl.a på Lillehammer sykehus. Kulturist-utstiller på Hellviktangen i 2019.
Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og Bergen. Konstindustriella Høgskolan, Helsinki og Ècole Des Beaux Arts, Frankrike (1980-1986, diplom 86)

Takk! Nå har skjemaet blitt sendt!

Vi vil kontakte deg om kort tid!
Yngvill Myhre